Home Wij Projecten Concerten en Inschrijving Leerkrachten Foto en Filmpjes Wij en de Media Partners  
Wie is wie Breadcrum projecten  
   
vzw Children of the Street

Frans Devriendtstraat 34 bus 12
2600 Antwerpen
info@childrenofthestreet.eu
0474 903 119
ondernemingsnummer: 454.542.790

 

2011 KANSEN VOOR KINDEREN

www.kansenvoorkinderen.org

Kansen voor Kinderen is werkzaam in Vietnam en werkt, uiteraard, rond kinderen. Elk jaar in november kiest de vzw een aantal projecten die haar worden aangeboden door lokale partners. De gekozen projecten worden vervolgens financieel gesteund door Kansen voor Kinderen. Omdat de definitieve selectie van de projecten door Kansen voor Kinderen maar gebeurt in november, kunnen we op dit moment nog niet concreet aangeven welk specifiek project we zullen steunen. Vanaf november echter kan u dit lezen op onze site!

Om in ieder geval al een idee te geven van welk soort project we dit jaar zullen steunen, geven we een aantal voorbeelden van door Kansen voor Kinderen gesteunde acties in het verleden:

Opleidingscentrum voor ambachten voor straatkinderen
Straatkinderen kunnen hier in een veilige omgeving een opleiding volgen en zo hun kansen om een baan te vinden vergroten. Van EFD ontvingen ze financiele steun en de leiding van dit centrum volgde cursussen op het Social Development Training Centre en hebben daardoor een beter begrip van de kinderen en hun situatie en kunnen hun dienstverlening beter uitoefenen. Door cursusssen op het gebied van fundraising kunnen zij nu ook zelf hun eigen fondsen werven en worden ze minder afhankelijk van EFD om hun diensten uit te voeren.

Bakkerijopleiding voor kansarme kinderen
Dit project biedt een degelijke bakkerij-opleiding aan 20 kansarme kinderen tussen de 14 en 18 jaar. Het vergroot aanzienlijk hun kansen op een baan en betere leefomstandigheden. EFD heeft een financiele bijdrage gegeven voor keukenuitrusting van de bakkerijklas.

Hoang Tam Sewing Center
In het Hoang Tam Sewing Center komen dagelijks 30 jongeren met een fysieke handicap bijeen om de kunst van het naaien onder de knie te krijgen. Het centrum organiseert deze praktische training om de jongeren te helpen integreren in de maatschappij en sneller werk te vinden. Wanneer de jongeren volleerd zijn, worden ze door het centrum ondersteund bij het zoeken naar werk. KvK/EFD heeft in 2010 financiŽle steun verleend om een grafische software aan te kopen. Deze software moet het mogelijk maken om geavanceerde ontwerpen te ontwikkelen, en alles exacter uit te meten. Het geeft de leerlingen een kans om te leren werken met deze programmaís, wat hen ook een voordeel biedt op de arbeidsmarkt. De leerkrachten volgen workshops over hoe ze de leerlingen moeten aanleren om met deze programmaís te werken.

Thao Dan Social Welfare Foundation
Dit is een opvangtehuis voor straatkinderen. Vaak zijn deze kinderen drugsverslaafd, of zijn ze het slachtoffer van de seksindustrie en mensenhandel. De kinderen worden door de medewerkers van straat gehaald en er wordt hen een kans aangeboden om naar school te gaan. Om hun projecten te financieren, krijgen ze voldoende steun van andere organisaties. Ze verrichten heel goed werk, maar zijn niet gestructureerd en werken niet altijd efficiŽnt. Zo zijn er vele vrijwilligers waarop ze een beroep kunnen doen, maar is er geen degelijke coŲrdinatie van deze vrijwilligers. KvK/EFD ondersteunt het opvangtehuis op het gebied van management om zo de duurzaamheid van de organisatie te verzekeren.