Home Wij Projecten Concerten en Inschrijving Leerkrachten Foto en Filmpjes Wij en de Media Partners  
Wie is wie Breadcrum projecten  
   
vzw Children of the Street

Frans Devriendtstraat 34 bus 12
2600 Antwerpen
info@childrenofthestreet.eu
0474 903 119
ondernemingsnummer: 454.542.790

 

2012 MUTOTO

www.mutoto.be

Het Mutotoverhaal begint in de zomer van 2003 als twee leden naar Lubumbashi trekken in het kader van een project rond speelpleinwerking. Zo leren ze Oeuvres Maman Marguerite kennen, een ngo die zich in Lubumbashi inzet voor de opvang en begeleiding van straatkinderen. Er zijn verschillende redenen waarom deze kinderen op straat leven. Sommige van zijn op straat gegooid omdat ze thuis beschuldigd werden van hekserij. Andere kinderen hebben weer zelf voor de straat gekozen omdat ze dachten er een betere overlevingskans te hebben dan thuis.

Om te overleven stelen de straatkinderen of prostitueren ze zich. In het beste geval bedelen ze of voeren ze kleine werkjes uit in ruil voor wat geld. Oeuvres Maman Marguerite probeert deze kinderen echter opnieuw een echte toekomst te geven door hen op te vangen en hen te herenigen met hun familie. En als dat niet mogelijk is, biedt men hen medische zorgen, onderwijs en beroepsvorming aan. Dit gebeurt allemaal in hun eigen infrastructuur die in de loop der jaren steeds verder werd uitgebouwd.

Mutoto steunt dit initiatief nu al lange tijd en voorziet onder andere de financiŽle middelen om de leerkrachten te betalen die in het schooltje de straatkinderen van onderwijs voorzien. Children of the Street vindt dit een prachtig initiatief en zet graag mee zijn schouders onder het engagement van Mutoto. Volgend jaar zingen we dus allemaal samen voor de straatkinderen in Lubumbashi!